En get - den perfekta presenten

get1
Vilken är den mest lyckade present du någonsin gett bort? Minns du hur personen reagerade och hur roligt det var att kunna göra någon annan glad? Ja, då förstår du också hur Fedna, en tjej från byn Dano i Haiti, kände när hon fick ge sin bästa vän en get. Det kanske låter konstigt men för många människor i Haiti är en get den perfekta presenten!

Vad gör en sakletare?

andralander sakletare
Vatten är jätteviktigt. Hemma hos Yu Shi Wei måste man koka vattnet först innan det går att dricka. Om man inte kokar det kan man bli sjuk av bakterierna som finns i vattnet.

Wildkids-Fridas äventyr fortsätter

frida lea
Höstlovet 2007 kommer 12-åriga Frida Eriksson från Wild kids inte glömma i första taget. Det var då hon fick resa till Filippinerna och träffa Lea Catala, den tjej som Frida varit fadder för genom Hoppets Stjärna i sex år. De 200 kronor som Frida skänkt av sina fickpengar varje månad har bland annat gett Lea en möjlighet att gå i skolan.
– Alla borde ha ett fadderbarn, säger Frida bestämt när hon berättar om upplevelsen.

Fler artiklar...

Copyright 2006-2016 just de' och upphovsman. Kontakt: justde', Storängsvägen 26 B4, 184 32 Åkersberga, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.