Bibeln är en spännande bok!

Bibeltext1 640
Allra först i Bibeln står det hur världen skapades. Men innan allt började fanns Gud.

 

I början skapade Gud himmel och jord
Gud gjorde något meningsfullt av allt. Han gjorde jorden till en plats där människan kunde bo. Bara på jorden finns det syre som vi kan andas!

Dag 1: Gud skapade ljus och mörker, dag och natt
Inget som lever på jorden kan leva utan ljus. Det är ljuset som gör att vi kan se ser allt som finns runt omkring oss. Genom ljuset ser vi olika färger. När jorden roterar runt sin egen axel får i dag och natt!

Dag 2: Gud skapade hav och moln
Om vi inte hade vatten skulle vi inte kunna leva! Alla människor skulle dö, och träden, gräset blommorna och alla djuren också!

Dag 3: Gud skapade land och växter
I naturen finns det massor som vi och djuren kan äta!

Dag 4: Gud fyllde rymden med sol, måne och stjärnor
Tänk dig, det finns ingen som vet hur stor rymden är! Jorden är precis lagom nära solen. Det är inte för varmt och inte för kallt! Eftersom månen snurrar runt jorden och jorden snurrar runt solen får vi månader och år. Eftersom jorden lutar lagom mycket mot solen får vi olika årstider.

Dag 5: Gud fyllde sjöarna och haven med djur
Haven är stora och djupa! I dem finns det massor av djur och växter som vi fortfarande inte vet så mycket om.

Dag 6: Gud fyllde jorden med olika levande varelser och djur. Han gjorde en man och en kvinna.
Vet du hur många människor det finns på jorden i dag? Gissa först och titta sedan på svaret här: http://www.worldometers.info/se/

Dag 7: Vila en dag!
När Gud hade skapat allt vilade han och skapade inget mer. Vet du att det är superviktigt att ta det lugnt? Gör det minst en dag i veckan!

Vi berättar från Bibeln i fri översättning. Texten har tidigare varit publicerad i just de’ nr 1 2012

Fler artiklar...

Copyright 2006-2016 just de' och upphovsman. Kontakt: justde', Storängsvägen 26 B4, 184 32 Åkersberga, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.